Middelfart akupunktur logo - yin og yan-tegn samt teksten Mille Kaadt
 

Forside
Om klinikken
Behandlinger
Behandlingsforløb
Klassisk akupunktur
Triggerpunkter
Øreakupunktur
Hjælp imod
Priser
KontaktMille Kaadt

Jernbanegade 75, 5500 Middelfart

I Trekantsområdet, tæt på Kolding,Fredericia, Vejle og Odense

Læs omtale af klinikken her
Logo - Sygesikring Danmark støtter behandlingen
Sygesikring Danmark støtter behandlingen. Klik her for at se hvordan og hvor meget

Tekster, hjemmeside mm.: freelance journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk


 


Klassisk akupunktur: Flere tusind år gammel behandlingsmetode


Klassisk akupunkturbehandling - nål sat i hånden

Akupunktur er en flere tusinde år gammel behandlingsmetode fra Kina. Det er en holistisk behandlingsmetode, hvor mennesket behandles som en helhed.

En akupunktør diagnostiserer ved at se på de symptomer patienten har eller har haft. Vi ser også på skader og ar og kroniske tilstande. Alle nuværende og tidligere symptomer ser vi som en del af en helhed.

En akupunktør ser kroppen og psyken som to dele, der hænger nøje sammen. En ubalance i den ene del vil påvirke den anden.

Sygdomme og ubalancer forstås udefra dynamikken mellem Yin og Yang.

Qi er drivkraften i vores krop og den flyder gennem meridianer. Når Qi blokeres eller er i underskud opstår der ubalancer eller sygdomme.

Når en nål bliver sat i et akupunkturpunkt på en meridian, vil Qi blive stimuleret og derved påvirke balancen mellem yin og yang.

Sidst i mit youtube klip her, kan du høre Rikke fortælle om, hvordan hun oplevlede den klassiske akupunktur. For hende betød behandlingen ikke kun en afklaring på hendes fyisiske symptomer, men en indsigt i helheden, og hvordan det hele hænger sammen. Se og hør hende her på min hjemmeside:

Kan virkningen dokumenteres?

Akupunktur har længe været kendt som et virksomt middel imod smerter. også af sundhedsvæsenet. At også hospitaler tager akupunktur seriøst kan blandt andet ses i et nyt forskningsprojekt i Nordjylland.
Et nyt forskningsprojekt skal nemlig nu se på, om akupunktur kan hjælpe 100 børn med at lindre smerter eller måske endda helt fjerne dem. Forskningsprojektet på Regionshospital Nordjylland skal afsløre om nålene virker imod hovedpine, "dårlig nakke" og "dårlige skuldre". Med andre ord smerter der ofte stammer fra spændinger i skuldre og nakke.

Ifølge DR så fortæller projektet tovholder udviklingsterapeut Dorte Melgaard fra Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring at netop børn ofte oplever den slags smerter. I dag består behandlingen udelukkende af træning, men skal altså nu suppleres med akupunktur. Det er ifølge tovholderen nemlig vigtigt at få brudt smertemønstre så tidligt som muligt i forløbet.

Læs mere om projektet her.
Du kan besøge forskningens Facebook side her.
Læs om Forskningens døgn i Nordjylland, hvor akupunktur også var en del af det. Det kan du gøre her


 Middelfart akupunktur logo - yin og yan-tegn samt teksten Mille Kaadt