Middelfart akupunktur logo - yin og yan-tegn samt teksten Mille Kaadt
 

Forside
Om klinikken
Behandlinger
Hjælp imod
Smerter
Stress
Søvnløshed
Hovedpine
Migræne
Depressioner
Angst
Priser
KontaktMille Kaadt

Jernbanegade 75, 5500 Middelfart

I Trekantsområdet, tæt på Kolding,Fredericia, Vejle og Odense

Læs omtale af klinikken her
Logo - Sygesikring Danmark støtter behandlingen
Sygesikring Danmark støtter behandlingen. Klik her for at se hvordan og hvor meget

Tekster, hjemmeside mm.: freelance journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk


 

Her hjælper akupunktur: Smerter

Smerter skal opfattes som et advarselssignal.


Smerter advarer: Pas på, du kan tage skade

Smerte er et advarselssignal, der beskytter kroppen mod situationer, hvor den kan tage skade.
Uanset om der er tale om kroniske eller akutte smerter, er det vigtigt at beskytte kroppen, så smerterne ikke bliver værre. Brækker du et ben, er det vigtigt ikke at fortsætte med at gå på det, og ved f.eks. kroniske rygsmerter opstår en kraftigere smerte ved bestemte bevægelser eller forkert træning. Det er vigtigt at respektere de alarmsignaler, som kroppen udsender.

Smerter forringer vores livskvalitet betragteligt. I akupunktur prøver vi at fjerne baggrunden for smerterne. I vestlig kultur medicinerer man sig ofte ud af symptomerne, men det fjerner jo ikke årsagen. Ikke nok med det, men man risikerer at sygdommen dermed manifesterer sig på et dybere niveau. Så jeg ser smerter som en mulighed for at rette op balancen, som er forstyrret. Det kan ske ved hjælp af behandling med fx nåle, men ofte også skal vi også se på kost, motion og søvn.

I klinikken ser jeg ofte patienter med nakkesmerter, eventuelt pga. skade i forbindelse med biluheld, fx piskesmæld (whiplash).

I denne sammenhæng er det væsentligt at fjerne muskelspændingen, hvilket jeg f.eks. gør med triggerpunkts-akupunktur. Men det gælder også om at behandle bagvedliggende ubalancer, og skævheder i kroppen opstået fordi patienten ofte har gået med smerterne længe.

Smerters følgesvende: Irritation, vrede og tristhed

Smerter vil ofte påvirke psykisk, så du oplever øget irritation, vrede og følelse af at være ked af det.

Søvn, koncentration og hukommelse vil være påvirket, og mange hverdagssituationer bliver svære at overkomme. Det kan fx være at den enkelte bliver hurtigt irriteret på børn, ægtefælle og arbejdsplads. Lunten bliver simpelthen kortere.

Kunne ikke rejse mere: Smerterne og angsten var for store

Kvinde på 55 med kroniske nakke- og rygsmerter efter en ulykke på hendes arbejdsplads. Hun er udredt hos læge mm., uden der er fundet en årsag til symptomerne. Da hun kommer i klinikken, er det for at blive behandlet for smerterne. Men hun har også fået angst, hvilket påvirker både hende selv og naturligvis hendes familie. Hun er ikke i stand til at rejse på ferie længere, hvilket hun ellers tidligere holdte meget af. Familien vælger også at blive hjemme.

Jeg behandler for smerterne, men også for angsten, og hun oplever en forbedring allerede efter få behandlinger.

I dag er hun stadig patient i klinikken en gang om måneden. Nu er det for at holde smerterne og angst nede.

Buschauffør med ondt i ryggen og mærkelige fornemmelser i begge arme

Buschauffør med smerter i øvre ryg og føleforstyrrelser ud i begge arme og hænder. Han har været sygemeldt fra sin arbejdsplads i et halvt år.

Han oplever sig modløs og deprimeret over situationen.

På hans arbejde har han været udsat for vekslende temperaturer. Den vekslende kulde og varmepåvirkning svækker hans modstandskraft, skaber spændinger og stagnationer i kroppen.

Hans modløshed og depression gør det vanskeligt for ham at træffe beslutninger om hans fremtid.

Efter 7 behandlinger har han søgt og fået nyt arbejde og oplever sig som symptomfri.

Føler kulde i benet efter alvorligt uheld

Ung mand på 25 møder i klinikken med føleforstyrrelser i primært højre ben og fod. Han er udredt i det etablerede sundhedssystem, og der er ikke fundet nogen forklaring på hans symptomer.

For år tilbage var han involveret i et uheld, hvor han blev meget skadet og efterfølgende opereret i højre side af maven, højre lår og venstre ankel. Han er ikke i arbejde eller under uddannelse og bor fortsat hjemme.

De mange ar skaber stagnation og kuldeoplevelse i hans ben, og der er fortsat tydelige symptomer på post traumatisk stress efter uheldet. Jeg benytter mig af strømbehandling, øreakupunktur, varmebehandling og klassisk akupunktur.

Han er fortsat i behandling i klinikken og i bedring.

 Middelfart akupunktur logo - yin og yan-tegn samt teksten Mille Kaadt